3 recepten die je geprobeerd moet hebben!

Snickertaart

 

1. Zet een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede klaar en verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Kluts de eieren en meng ze door de suiker. Roer er met een garde een saus van. Smelt 200 g roomboter in een steelpannetje op het vuur en giet bij het eier-suikermengsel. Meng dit goed.

3. Zeef het meel en een snufje zout boven het mengsel en schep voorzichtig met een spatel door elkaar. Doe rustig aan, anders gaat er teveel lucht uit het mengsel en krijg je een taaie taart.

4. Snijd de helft van de Snickers in steeds 6 kleine stukjes. Schep voorzichtig de Snickers-stukjes door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm en zet in de oven.

5. Bak de taart in ongeveer 65 minuten gaar. Kijk na 55 minuten even hoe het ervoor staat. Je taart kan uit de oven als je er een satéprikker insteekt en deze er droog weer uit komt. Haal je taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op een rooster.

6. Zet een kleine pan met kokend water op middelhoog vuur en plaats hierop een schaaltje. Halveer de overige Snickers en doe ze in dit schaaltje samen met de overgebleven 30 g roomboter.

7. De Snickers smelten nu door de stoom van het water, au bain-marie heet dit. Roer af en toe door, net zolang totdat je een bruine saus hebt waarin pinda’s drijven. Haal de taart uit de springvorm en besmeer ‘m met deze Snickers-topping.

Dit heerlijke recept komt van Culy.nl

 

Franse Crêpes

 

Ingrediënten

  • 240 ml koud water
  • 240 ml koude melk
  • 180 gram bloem
  • 4 eieren, op kamer temperatuur
  • Snuf zout
  • Genoeg roomboter om in te bakken
  • Suiker en/of andere toppings

Het is belangrijk dat het water en de melk koud zijn, maar de rest van de ingrediënten op kamertemperatuur.

 

Het recept

1. Doe het water, melk, eieren en zout in een kom en en meng goed met een garde. Voeg langzaam de bloem toe en klop even goed door. Het mengsel moet mooi gemixt zijn, maar het is niet erg als er nog een paar piepkleine klontjes bloem inzitten. Je kunt dit trouwens ook in een blender doen! Het beslag is trouwens dunner dan pannenkoekenbeslag, maar dat hoort zo.

2. Het beste kun je het beslag een uur afgedekt in de koelkast zetten voordat je gaat bakken.

 

 

3. Zet een crêpe-pan met anti-aanbaklaag op medium vuur. Smelt een klontje boter in de pan, of nog beter: doe zachte boter in een kommetje, neem een (siliconen) bakkwastje en kwast de bodem van de pan licht in. Boter is superbelangrijk; zowel voor de smaak als bij het bakken. Gebruik dus geen margarine of olie!

4. Als de pan goed heet is en de boter gesmolten, giet je met een soeplepel een beetje beslag in de pan. Haal de pan van het vuur en swirl het beslag rond in de pan, zodat je een dunne crêpe krijgt. Zet terug op het vuur en bak ongeveer 60 seconden aan één zijde gaar.

5. Keer de crêpe met een of twee platte spatels om, of gooi ‘m in de lucht als een echte pro. Bak de andere kant nog 30 tot 60 seconden verder tot net gaar, maar zeker niet te bruin.

6. Leg de crêpe op een (liefst voorverwarmd) bord, bestrooi met kristalsuiker en vouw in vieren. Serveer met je favoriete topping, zoals stroop, Nutella of rood fruit.

Dit recept komt van Cook & Co.

 

Salted Caramel Meringues

 

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet twee bakplaten neer, bekleed met bakpapier.

2. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije (dus goed afgewassen) kom en klop ze met een mixer op tot ze stijve pieken beginnen te vormen.

3. Voeg de kristalsuiker eetlepel voor eetlepel toe aan de eiwitten. Wacht steeds even een paar seconden, tot de suiker goed is opgenomen.

4. Laat de mixer daarna nog 5 tot 7 minuten op hoge snelheid kloppen, tot je een glanzend, stijfgeklopt schuim hebt. Houd die kom maar boven je hoofd, als je durft!

5. Voeg de azijn toe en laat nog een minuut of twee doorkloppen. De azijn zorgt ervoor dat meringues straks lekker chewy zijn en niet alleen maar knapperig.

6. Verdeel het eiwitschuim over de twee bakplaten. Maak er ronde hoopjes van.

7. Schep op elk hoopje meringue een theelepeltje salted caramel. Meng het door het eiwitschuim heen met behulp van een mesje of een vork. Het is het mooiste als je tot aan de buitenkant swirls van salted caramel ziet. Strooi dan over elke meringue nog wat zeezout.

8. Zet de bakplaten in de oven en zet de oventemperatuur meteen terug op 120 graden.

9. Bak de meringues ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte. Hele grote meringues bak je wel twee uur. Check of ze goed gaar zijn door lichtjes op de bovenkant te drukken: als het aanvoelt als bros, krokant schuim, zijn ze klaar.

10. Na het uitzetten van de oven, kun je de meringues er nog een tijdje in laten staan om verder te drogen.

Ook dit heerlijke recept komt van Culy.nl.

 

 

Welk recept lijkt jou het lekkerste?

 

11 Reacties

  1. 17 november 2017 / 9:35 AM

    Die snickers taart ga ik denk ik eens maken, ziet er heerlijk uit!
    Liefs,
    Yara

  2. 17 november 2017 / 9:38 AM

    Haha, de snickertaart natuurlijk!!! Hoe bedenken mensen dat toch steeds? Lijkt me heeeeeerlijk;-)

  3. 17 november 2017 / 11:54 AM

    Het ziet er allemaal super lekker uit! Ik denk dat ik die salted caramel meringues binnenkort ga maken, want als ik ergens van hou, zijn het wel meringues 😍

  4. 17 november 2017 / 12:47 PM

    Oh die Snicker taart moet ik zeker is proberen! En franse crepes zijn zo lekker! X

  5. 17 november 2017 / 10:01 PM

    ik wil dit echt niet zien nu, nu krijg ik trek hahah!

  6. 20 november 2017 / 9:34 AM

    Ooooh die snickertaart! Gelijk opgeslagen!

  7. 21 november 2017 / 8:58 PM

    Wat ziet alles er heerlijk uit! De salted caramel meringues, zalig! Ik ga dit recept doorspelen aan manlief, hij is dol op bakken (en ik van het opeten, hij houdt meer van hartig ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *