Gevelhuisjes

 

Sinterklaas is weer in ons landje, dus kunnen we met z’n allen weer naar de feestmaand toe leven! Na de herfst kijk ik altijd enorm uit naar deze gezellige maand, omdat het zo veel sfeer er gezelligheid met zich meebrengt. Straks zie je iedereen weer cadeautjes kopen en lekkere feestelijke gerechten bedenken. Maar ook nu gaan we al weer bedenken wat we op ons verlanglijstje zetten en wie we met lootjes getrokken hebben. Super leuk!

Om alvast helemaal in de sfeer van de decembermaand te komen, heb ik vandaag een super simpel receptje dat heel goed bij Sinterklaas past, namelijk filodeeg gevelhuisjes met kaneelsuiker. Mmm..!!

 


Wat heb je nodig

Filodeeg

Kaneel

Suiker

Beetje olie

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak het filodeeg en snijdt er huisjes uit. Zorg er voor dat je huisje een leuk trapgeveltje heeft en dat het raampjes en deurtjes krijgt.

Besprenkel je gevelhuisjes met wat olie en doe ze heel even in de oven, totdat ze goudbruin van kleur zijn.

Lang de suiker met de kaneel, zodat je een lekker kaneelsuiker mengseltje hebt. Jammie!

Haal de huisjes uit de oven en doe er voorzichtig wat kaneelsuiker over heen.

Laat de gevelhuisjes afkoelen en klaar zijn ze!


 

 

7 Reacties

  1. chucky1012
    19 november 2018 / 5:44 AM

    Zo mooi dat het bijna te zonde is om op te eten….

    Xoxo

  2. 19 november 2018 / 7:27 AM

    Echt superleuk gedaan! Het klinkt als best wel een makkelijk gerecht, maar ziet er wel heel leuk en lekker uit.

  3. 19 november 2018 / 7:41 AM

    Wat super leuk! Weer eens wat anders dan pepernoten.

  4. 20 november 2018 / 4:17 PM

    Wat leuk zien ze eruit, en ze lijken me ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.