Mijn blog “struggles” van de afgelopen jaren

 

4 jaar geleden

Het is volgens mij 4 jaar geleden dat ik met bloggen begon. Ik weet nog heel goed dat ik mijn allereerste blogpost typte en dat ging alles behalve soepel. Het begon al bij het verzinnen van een onderwerp,  vervolgens moest ik een stuk tekst typen en tenslotte ook nog eens een titel bedenken. Uiteindelijk werd het een blogpost waarin ik aangaf dat het mijn eerste blogpost op mijn blog was. Een soort van welkom. Eenmaal gepubliceerd ging ik gelijk weer aan de slag met de volgende. Volgens mij ging het over nagellakjes van O.P.I. (die ik zelf graag wilde hebben), gevolgt door eentje over een kookboek. Het was totaal inhoudloos, maar wat was ik blij met mijn eigen stukje internet.

Gelukkig had ik daarna al snel de smaak te pakken. Onderwerpen kwamen me aanwaaien en het typen van blogpost ging bijna vanzelf. Ik had een nieuwe hobby gevonden en ik wilde er iedere minuut wel mee bezig zijn. Ik kreeg er energie van en ik begon steeds meer bezoekers en zelfs volgers te krijgen. Jeej!

 

Producten

Naast het krijgen van bezoekers en volgers kreeg ik ook in eens producten toegestuurd. Mijn eerste samenwerken was met een bedrijf (ik weet helaas de naam niet meer) die van die oliebrandertjes verkocht. Ik was helemaal trots! En met veel aandacht heb ik toen een review gemaakt. Kort daarna werd ik uitgenodigd voor events en voor ik het wist ontving ik steeds meer producten.

 

Reviews

Langzaam veranderde mijn blog in een soort van consumentbond. Ik schreef reviews over een handvol lipsticks, vertelde dat ze erg fijn in gebruiken waren en ik noemde zelfs mijn favoriete kleur. Vervolgens eindigde alle lipsticks in een la. De la werd voller en ik begon mijn blog steeds minder leuk te vinden. Persoonlijk vond ik het veel leuker om te laten zien wat er nu echt in mijn make-uptasje zit, dus ging ik minder reviews schrijven.

 

 

Events

Ook de events waren de eerste keren een beetje ongemakkelijk. Ik stelde mijzelf aan grote merken voor als blogger en gelijk kreeg ik een zenuwachtig gevoel. Zouden ze nu mijn blog gaan bekijken? En wat zouden ze ervan vinden? Daar stond ik dan tussen de mooie beautybloggers. Het voelde haast als een soort van sollicitatiegesprek die mij soms wel aan een milde versie van de Devil wears Prada deed denken. Toch vond ik het ook wel heel tof om mee te maken. Ik leerde veel over de beautywereld en ontmoette veel nieuwe mensen.

 

 YouTube

Het werd tijd om video’s op te nemen. Veel bloggers deden het en om mee te gaan met de trend zette ook ik een camera voor mijn neus. Het beginnetje was vaak het lastigst. Ik versprak me vaak en soms was er geen touw aan mijn verhaal vast te knopen. Hierdoor ontstonden er meer bloopers dan “serieus” beeldmateriaal. Nee, het maken van video’s was niets voor mij.

 

Mensen om me heen

Ik vergeet wel eens dat er echt mensen zijn die mijn blog lezen. Vaak gaat het typen van blogpost vanzelf en denk ik er bijna niet over na wie het straks gaan lezen.

Ik weet nog wel dat ik iedere maandag een weekoverzichtje op mijn blog plaatste waarin ik vertelde wat ik de afgelopen week gedaan had. Op maandag ochtend hadden mijn collega’s het al gelezen, waardoor ik niet meer hoefde te vertellen hoe mijn weekend was. Dit vond ik op zich ook wel weer handig.

 

 

Nu

Ik ben nog steeds heel blij met mijn blog. Ik werk er met heel veel plezier aan en ik blijf het geweldig vinden als ik weer een reactie op mijn blogpost krijgt, als ik zie dat mijn bezoekersaantallen gegroeid zijn en als ik er weer een volger bij krijg.

Via deze weg wil ik jullie daarom heel erg bedanken voor het bezoeken/volgen van mijn blog. Jullie hebben er voor gezorgd dat ik de afgelopen jaren met heel veel plezier heb kunnen bloggen en daar ben ik jullie heel dankbaar voor! 🙂

 

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 28 februari 2017 / 9:07 AM

  Wat mooi geschreven!
  Leuk artikel waarin jij hebt geschreven hoe je begonnen was met bloggen.
  Ik lees je artikelen graag omdat je een fijne schrijfstijl hebt en vanuit je hart schrijft.
  Mooie foto’s plaats en leuke DIY’s maakt.
  Ook je persoonlijke artikelen spreken me erg aan.
  Je geeft ook handige tips.

  Xoxo

 2. 28 februari 2017 / 9:10 AM

  Ik lees altijd met ontzettend veel plezier je artikelen en je foto’s maken mij elke keer weer jaloers! <3

 3. 28 februari 2017 / 9:10 AM

  Wat een leuk artikel, ik vind het mooi om te zien hoe eerlijk je bent in dit artikel en kan mezelf er ook wel in vinden

 4. 28 februari 2017 / 9:38 AM

  Wat leuk zeg, gefeliciteerd met je blog verjaardag! Ik vind het zelf ook super leuk om te merken dat ik steeds meer reacties /volgers krijg en de connectie met mijn lezers vind ik zo leuk! Wel zou ik graag nog naar een (nagellak) event gaan of daar producten van opgestuurd krijgen voor een review, maar dromen kan altijd toch? Haha. Hopelijk blijven er nog veel artikelen bijkomen meis. Ga zo door! <3

 5. 28 februari 2017 / 11:07 AM

  Wat heb je al veel bereikt met je blog. Fijn dat je er nog steeds zo veel plezier aan beleeft. 🙂

 6. 28 februari 2017 / 2:35 PM

  Wat een mooi stuk en wat leuk om te lezen over de weg die je hebt afgelegd naar waar je nu staat. Ik vind dat je het onwijs leuk doet en lees je blog altijd met veel plezier. Op nog veel meer mooie blogjaren! 🙂

 7. 28 februari 2017 / 4:53 PM

  Mijn schrijfstijl is soms onwijs slecht dus ik ben beter voor de camera… maar je doet het super allemaal meis ga zo door

 8. 28 februari 2017 / 5:40 PM

  Wat leuk om dit te lezen! Stuk voor stuk herkenbaar 😉

 9. 28 februari 2017 / 6:02 PM

  Je blog lees ik altijd met veel plezier en je artikelen zijn fijn weg te lezen inclusief prachtige foto’s! 🙂 Ik ben soms een lurker wat betreft reacties achterlaten, maar probeer dat nu vaker te doen. Je hebt echt al veel bereikt met je blog, leuk om te lezen! 🙂

 10. 28 februari 2017 / 6:30 PM

  Leuk om te lezen! Vooral dat mensen om je heen je blog kunnen lezen is erg herkenbaar. Ik had laatst een sollicitatiegesprek en die man had mijn blog bekeken en had gezien dat ik jarig was geweest dus dat vertelde hij tijdens het gesprek. Toen dacht ik weer even van: oh ja iedereen kan natuurlijk gewoon mijn blog lezen haha.

  • 28 februari 2017 / 7:51 PM

   haha, heel herkenbaar dit;-) Vergeet ik soms ook wel eens, dat gewoon IEDEREEN van alles over je kan lezen, en zonder dat jij eigenlijk weet wie;-)

 11. 28 februari 2017 / 7:44 PM

  Leuk om te lezen, ik volg je denk ik al vanaf het begin en het is leuk om te zien hoe je blog in de loop der jaren is veranderd. Maar dat hoort bij het leven niet waar?

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   28 februari 2017 / 8:57 PM

   Ja daar heb je helemaal gelijk in! Ik volg jouw blog ook al echt heel lang. Super leuk!

 12. 28 februari 2017 / 7:52 PM

  Leuk om terug te kijken en het is allemaal super bijzonder om zo af en toe eens stil te staan bij alles wat je bereikt hebt. Kun je trots op zijn!

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   28 februari 2017 / 8:56 PM

   Ah lief van je! Het is inderdaad leuk om af en toe even terug te kijken 🙂

 13. sabrina
  20 maart 2017 / 3:16 PM

  Leuk om te lezen. Ik volg jouw blog heel graag en vind eigenlijk alles leuk om te lezen. Op naar nog veel meer fijne blogjaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.